2021-02-03 09:28:09• hírek • Szatmár.ro, Antena3, Libertatea

Teodosie érsek: nem változtatunk az ezeréves rituálékon!

Nagy felháborodást okozott országszerte a Suceaván történt eset, amikor egy kisgyermek az ortodox keresztelési rituálé következtében életét vesztette.


A pap a síró, nyitott szájú gyermeket merítette többször a vízbe, a kicsinek pedig 110 ml víz került a tüdejébe, így gyakorlatilag megfulladt, az orvosok már nem tudták megmenteni az életét.
 

Az ortodox pópa a vizsgálat ideje alatt nem végezhet vallási rituálékat, viszont a közvélemény az eset kapcsán komoly változtatásokat követel: például, hogy a keresztelés legyen biztonságosabb, mert nem ez az első eset, hogy egy gyermek életébe került - legutóbb 2017-ben Iasi-ban történt hasonló.   
 

A Tomisi Ortodox Főegyházmegye vezetője, Teodosie érsek viszont az Antena 3-nak nyilatkozva kijelentette: semmiféle változtatáson nem gondolkodnak, mert ez egy ezeréves rituálé. Az egyházi vezető párhuzamot vont azzal az esettel, amikor a koronavírus-járvány miatt az volt az elvárás, hogy ne használjanak egyetlen kanalat több-tíz-száz hívő esetében, amikor egy szintén “ezeréves” rituáléról volt szó.  

 

Teodosie érsek nézetei a vallás kapcsán egyébként valóban nagyon ortodoxak. Nemrég egy rádióműsorban beszélt arról, hogy egy Londonban élő fiatal arra kérdezett rá, hogy bűn-e, ha katolikus templomba tér be imádkozni, ha nem talál orthodox templomot a brit fővárosban. Természetesen ez nagyon súlyos bűn.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: